T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / SUNGURLU - ŞEHİT YAVUZ SELİM KARAMAN İMAM HATİP ORTAOKULU

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

İlçemizde Hafız yetiştiren bir kurum bulunmamasının etkisiyle 2017 yılında açılan okulumuz, ilçemizde "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" nin hayata geçirildiği tek okul olma özelliğini taşımaktadır. İlk kurucu müdürü Ali KOCABAŞ, 2019 yılına kadar görev yapmıştır. 2019 yılında yönetici ataması ile Selçuk CANKAOĞLU okulumuza müdür olarak atanmıştır. 2020-2021 eğitim öğretim yılında ilk mezunlarını verecek olan okulumuzda Nisan 2021 itibari ile Hafızlık sınavını bekleyenler hariç 16 Hafızımız bulunmaktadır.

Okulumuzun açılma sürecinde isim konusunda getirilen öneriler değerlendirilmiş ve Şehit Yavuz Selim KARAMAN'ın hatırasına hürmeten okulumuza O'nun ismi verilmiştir.

ŞEHİT J. Asb. Kd.Çvş. Yavuz Selim KARAMAN, 30 Kasım 1992 yılında Çorum'un Sungurlu ilçesinde Hasan ve Mine çiftinin iki evladından birincisi olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Sungurlu Yavuz Selim İlköğretim okulunda, lise öğrenimini ise Sungurlu Lisesindetamamlamıştır.2010 yılında Ankara'da Jandarma Meslek Yüksek Okuluna başlamış, 2012 yılında aynı okuldan Jandarma Astsubay Çavuş olarak başarılı bir şekilde mezun olmuştur. Aynı yıl Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde kıtaya çıkarak göreve başlamıştır. Göksun ilçesinde iki yıllık görevini tamamladıktan sonra Tunceli'nin Ovacık İlçesine tayin olmuştur.

Sağlam karakteri ve üstün görev bilinci ile komutanlarının ve askerlerinin sevgisini kazanan Yavuz Selim Karaman 13 Ocak 2017 de bir operasyon dönüşü (fotoğraflarda görülen, beyaz kapüşonlu) 6 yaşındaki Ayaz GÜLOĞLU ile karşılaştı. Onu kucağına alıp, sevip okşadı; fotoğraf çektirdi. Çok sevdiği o fotoğrafı "Sen yeter ki bir adım at, o sana koşarak gelir" notu ile paylaştı. Fotoğrafı çerçeveletip odasına koydu. Fakat ne yazık ki bu olaydan üç ay sonra,Pürümür-Ovacık arasında 18 Nisan 2017 tarihinde meydana gelen elim bir helikopter kazasında Hakkın rahmetine kavuşarak ŞEHİT olmuştur. Bu olaydan iki yıl sonra ise minik Ayaz (8) , kardeşi Nupelda (4) ile birlikte PKK'lı teröristlerin yerleştirdiği mayının patlaması sonucu Şehit olmuştur. Gazetelerde ve haber sitelerinde yer alan bu olayla ilgili atılan başlıklardan biri şu şekildedir:"Biri çocuk, biri yiğit. İkisi de Şehit..."

Yavuz Selim KARAMAN gözünü budaktan esirgemeyen, cevval bir delikanlı; insan sevgisi ile dolu azimkâr bir komutandı. Sevgi, saygı ve sadakatin insan yaşamı ve onuru için tek geçerli akçe olduğuna inanmış bir askerdi. Şehidimizin aziz hatırasına hürmeten doğduğu Sungurlu İlçesinde bulunan Hafızlık İmam Hatip Ortaokuluna adı verilmiştir.

Halen Çorum'un Sungurlu ilçesi, Karşıyaka mezarlığında bulunan Sungurlu Şehitliğinde medfun bulunmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.04.2021 - Güncelleme: 16.04.2021 21:08 - Görüntülenme: 248
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
Tarihçe,